Site icon YourDOST Blog

Web UI UX Design розбираємось в термінології

На роботі ці вміння вважаються доповненням до hard skills (професійних навичок). Тобто, soft skills більше пов’язані з тим, хто людина, якою вона, а не з тим, що вона знає. При автоматизованому створенні сайту деякі з наведених засобів можуть бути вставлені з готових шаблонів. Веб-дизайнер Ітан Маркотте вперше ввів термін “чуйний дизайн” у своїй статті Responsive Web Design, опублікованій у Вакансія Middle Web Designer 2010 році.

Принципи та завдання веб-дизайну

Дизайнер повинен мати естетичний смак, вміти працювати з багатьма програмами, наприклад, Adobe Illustrator, Photoshop і Figma, а також мати певні творчі, комунікативні та технічні навички. Цей принцип більше пов’язаний з оформленням та кольоровою гамою. Не можна припустити, щоб сторінки сайту виглядали монотонно.

Старт практичного курсу “Професія WEB та UI/UX дизайнер з нуля до професіонала”

Цей процес називають популяризацією або просуванням сайту. Для популяризації використовують й Інші засоби, але важливо, щоб матеріали, доступні на вашому сайті, були варті того, щоб ними зацікавилися відвідувачі. Валідатор — комп’ютерний сервіс, програма, об’єкт, функція або оператор, яка/який перевіряє відповідність деяких даних вимогам до типу, вмісту, формату або синтаксису. Процес перевірки називають валідацію (процес затвердження, легалізації, ратифікації), а дані, що відповідають вимогам — валідними. Однією з поширених помилок є зосередження лише на створенні адаптивного макета, без урахування унікальних вимог користувачів мобільних пристроїв.

У чому різниця веб-дизайну та UI/UX-дизайну

Розробка логічної структури сайтів, створення макетів, іконок, картинок та анімації. Основні технології включають медіазапити CSS, гнучкі сітки, відносні одиниці та оптимізацію зображень. Розуміння ключових елементів успішного лендінгу та їх впливу на конверсію. Познайомимося з інструментом, розберемося з усіма інструментами Figma.

Web/UI/UX Design – розбираємось в термінології

Він переконаний, що для успіху сайту достатньо, якщо його оформлення викликає позитивні емоції у користувачів. З розвитком діджитал-епохи будь-якому бізнесу стало важливо бути онлайн. І якщо раніше стратегія полягала у створенні сайту чи інтернет-магазину, налаштуванні рекламних інструментів та використанні максимальної кількості каналів просування, то зараз цього недостатньо. З появою нових сервісів та майданчиків змінюються споживчі звички та інтереси. Наприклад, ще кілька років тому люди шукали інформацію та товари через Google або Яндекс, але тепер багато хто не вилазить із соцмереж і знаходить бажане саме там. Якщо розробка сторінок сайту буде здійснюватись автоматизованими засобами, то структура веб-сторінок може бути запропонована в шаблоні сторінки.

👉 Хочете стати веб-розробником, але є питання? Запитуйте у коментарях нижче. 👇

Водночас професійні програми для дизайнерів відкривають все більші можливості, і аби освоїти всі доступні функції чергової програми, доводиться витратити чимало часу. В цій статті ми оглянемо Google Web Designer і розповімо чому його варто дослідити дизайнерам, які працюють в рекламі. Дизайн-макет спирається на попередньо розроблену зовнішню структуру сторінок сайту. Важливо, щоб стиль відповідав призначенню сайту, особливостям основної аудиторії, на яку розраховано сайт, був орієнтований на надання найбільших зручностей для сприйняття основного матеріалу. Дизайн-макет може бути розроблено дизайнером у графічному редакторі, намальовано на папері тощо.

Тут є робоча область, панель інструментів, історія, бібліотека контенту, налаштування окремих інструментів тощо. Завдяки цій книзі ви зможете ознайомитись із основними принципами роботи з адаптивним дизайном. Програма розрахована на маркетологів, аналітиків, керівників продуктів та дизайнерів. Переглянути HTML-код веб-сторінки, відкритої у вікні браузера Google Chrome, можна, вибравши в контекстному меню сторінки команду Переглянути джерело сторінки. Інформація, яку можна використати на уроках з курсу “Графічний дизайн” про Веб-дизайн та Інструменти і технології.

Також студентам задають домашні завдання з перевіркою та можливістю отримати зворотний зв’язок від команди WayUp або під час особистих онлайн-консультацій із наставником. Щорічно з’являються нові модні тенденції в дизайні, які допомагають у створенні крутих інтерфейсів. За трендами важливо стежити і звичайно їх треба використовувати, але не варто це робити бездумно, використовуючи першу класну фішку, що трапилася. Тут слід відштовхуватися від специфіки бізнесу, особливостей цільової аудиторії, оцінювати ризики та вибирати ті методи, які допоможуть досягти поставленої мети.

Але це зовсім не означає, що графічний дизайнер не може бути таким самим командним гравцем. Наприклад, він може працювати у видавництві, поліграфії, рекламному агентстві і т. І так само може створювати окремі дизайнерські елементи для веб-дизайну – логотипи, шрифти, банери і багато іншого. Якщо вас цікавить професія веб-дизайнера або безпосередньо веб-дизайн, звертайтесь до студії WeLoveBrands . Наші дизайнери розроблять для вашого веб-проекту унікальне привабливе оформлення, зручну структуру, просту навігацію, щоб користувачам було комфортно знаходитися на вашому сайті. Для отримання консультацій та уточнення умов співпраці зв’яжіться з нами по телефону або напишіть повідомлення на сайті.

Кількість сторінок залежатиме від того інформаційного наповнення, яке планується на ньому розмістити. Результатом повинна стати мапа (карта) сайту — схема, що візуально відображає ієрархію сторінок сайту, зв’язки та переходи між ними, тобто внутрішню структуру сайту. Дизайн сайтів – важлива складова будь-якого інтернет-проекту. Від нього залежить як зовнішній вигляд ресурсу, а й його зручність, зрозумілість, доступність. У своїй роботі дизайнерам доводиться вибирати той чи інший вид веб-дизайну – залежно від поставлених завдань.

А як же конструктори сайтів, запитаєте ви, хіба це не прискорює процес? Якщо обирати конструктор сайтів чи програмування, то це залежить від ваших цілей та уподобань. Якщо ви хочете швидко створювати прості сайти без необхідності глибокого програмування, то конструктор може бути хорошим вибором.

Досить пройти вступні курси, щоб розібратися у сфері та правилах. Копірайтеру підкажете, де тексту багато і він не поміститься. А недосвідченому верстальнику — як перенести блок або кнопку, якщо не виходить.

Через це багато компаній об’єднують дві вузькі спеціальності в один напрямок і шукають одну людину — UX/UI дизайнера. Google Web Designer є потужним інструментом для створення веб-банерів та рекламних матеріалів, який дозволяє вам втілити вашу творчість та створити привабливі та ефективні рекламні кампанії. Заробітна плата залежить від рівня підготовки дизайнера. Middle-дизайнер отримує більше Junior’а, але менше за Senior. Підвищуючи свою кваліфікацію та розширюючи знання, фахівець збільшує свій дохід. Ви дізнаєтеся про особливості створення програмних продуктів, в основі яких лежать потреби, очікування та світогляд аудиторії, а також побачите багато прикладів.

Розглянемо важливі особливості веб-дизайну, обумовлені правилами інтерфейсу користувача. Веб дизайнер це фахівець, який створює сайти, має художній смак і знання інтернет-технологій. Далі програміст за допомогою коду переносить картинку на робочий сайт. Додатково налаштовує товари, кнопки, посилання та інші інтерактивні елементи. Часто архітектура сайту починається з макета — чорно-білого начерку.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Exit mobile version