NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
tr 2

Faaliyetler :: Yönetici Atölyeleri

4 Mins read

Faaliyetler :: Yönetici Atölyeleri

Tarih ve kültür mirasımızın yaşatılması, öğretmenlerimizin mesleki ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Öğretmen Akademileri bünyesinde hayata geçirilen “Şehir ve Kültür Akademisi”, Prof. Dr. Yusuf KILIÇ öncülüğünde, Hierapolis’te tarihle iç içe bir etkinlikle başlıyor. Akademilerimizde, eğitimimizin sağlam temellerine bir tuğla da Denizli eğitimcileri olarak bizler koyuyoruz. Öğretmen Akademileri kapsamında hayata geçirdiğimiz “Şehir ve Kültür Akademisi” ve “Edebiyat Akademisi” aracılığı ile alanında uzman kişileri, kültür ve edebiyatımıza hizmet eden önemli şahsiyetleri öğretmen ve yöneticilerimizle bir araya getirerek onlara uzmanlık alanlarında gelişme olanağı sunmak ve öğrencilerimize köklü bilgi birikiminden faydalanma imkânı tanımak önceliğimizdir. Web sitemiz üzerinden öğretmenler, öğrenciler, anne babalar ve yöneticiler il genelinde planlanan kurs, seminer, atölye vb.

Öğretmen Akademileri Hakkında

Bu süre içinde, zorunlu hâller dışında aday öğretmenlerin görev yeri değiştirilemez. (3) Aday öğretmenler, eğitim ve uygulamadan oluşan Aday Öğretmen Yetiştirme Programına tabi tutulur. Aday öğretmenlerden adaylık süreci sonunda Adaylık Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda başarılı olanlar öğretmenliğe atanır. Öğretmen Akademileri ile öğretmenlerin akademik ve sosyo-kültürel donanımlarının artırılması; proje üretme, gerçekleştirme ve yönetme becerilerinin geliştirilmesiyle birlikte sivil toplum bilinci ve organizasyon kabiliyetinin güçlendirilmesi; sosyal sorumluluk ve farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.

Öğretmen

Van’da, Mayıs ayında iletişim, yönetim ve zaman yönetimi konularında uzman akademisyenler tarafından seminerler düzenl… Sanat Akademisi’nden 1 Haziran 2024 tarihinde tarihi Paşa Cami ve Külliyesi’nde hat sanatı atölyesi.

  • Milletin kaderini belirleyen öğretmenlerimiz, toplumun mimarları olarak ülkemizin geleceğini inşa ederler.
  • Öğretmen Akademileri kapsamında hayata geçirdiğimiz “Şehir ve Kültür Akademisi” ve “Edebiyat Akademisi” aracılığı ile alanında uzman kişileri, kültür ve edebiyatımıza hizmet eden önemli şahsiyetleri öğretmen ve yöneticilerimizle bir araya getirerek onlara uzmanlık alanlarında gelişme olanağı sunmak ve öğrencilerimize köklü bilgi birikiminden faydalanma imkânı tanımak önceliğimizdir.
  • Yüzyıl öğretmen becerileri ile donanmış yöneticiler olmalarına katkı sağlamak ve bu öğrenme sürecini sürdürülebilir kılmaktır.
  • Sanat Akademisi’nden 1 Haziran 2024 tarihinde tarihi Paşa Cami ve Külliyesi’nde hat sanat…

Veli Akademi Eğtimlerinde Ara Katılmak İsteğiniz Eğitimileri Arayınız

  • Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl açıklanan lise taban puanlarına göre hareket edecek.
  • Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercihte bulunabilecek.
  • Eğitimler Microsoft Teams ya da Zoom üzerinden, zaman zaman da yüz yüze yapılacaktır.
  • Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk three okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihi gerçekleştirebilecek.Tercihlerde, aynı okul türünden (Anadolu lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3’ü seçilebilecek.
  • Edebiyatın derinliklerine bir yolculuk yapmak ve hikaye yazma süreçlerini bizimle paylaşmak isterseniz 14 Mart 2024 Perşembe günü saat sixteen.00’da, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar binasının kendine münhasır ortamında sizleri bekliyor olacağız.

28 Haziran’da açıklanacak sonuçların ardından adaylar için lise tercih dönemi başlayacak. 2024 LGS taban puanları ve yüzdelik dilimleri tercihlerin ardından ek yerleştirmelerde meb akademi belli oluyor. Adaylar, aşağıda bulunan 2023 taban puanları ve yüzdelik dilimlerini dikkate alarak tercih edecekleri okulun en son kaç puanla alım yaptığını sorgulayabilir.

Öğretmen Akademileri ile duygu, düşünce ve davranışta güzeli arayan; Anadolu’nun binlerce yıllık medeniyetinin aklıselim, kalbiselim, zevkiselim seslenişinin günümüze sunduğu çağrıya kulak verecek nesilleri yetiştiren çelebi öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel yönden gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. 9 Mart 2024 Cumartesi günü saat 12.30’da, antik Hierapolis şehrinin büyüleyici atmosferinde, eğitim ve kültürün buluşma noktasında siz değerli öğretmenlerimizi ve kültür meraklılarını aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Prof. Dr. Yusuf KILIÇ’ın rehberliğinde, Hierapolis’ten Denizli’ye uzanan zengin tarihi ve kültürel mirası keşfedecek, eğitimde yeni ufuklar açmanın yanı sıra, şehrimizin ve kültürümüzün değerlerini daha yakından tanıma fırsatı bulacağız.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından LGS taban puanları ve yüzdelik dilimlerin de adayların erişimine açılması bekleniyor. Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl açıklanan lise taban puanlarına göre hareket edecek. MADDE 4 – (1) Öğretmen adaylarında genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon/öğretmenlik meslek bilgisi bakımından aranacak nitelikler Millî Eğitim Bakanlığınca tespit olunur. Mesleki Eğitim Seminerleri / Webinarlar, belirlenen alanlarda temel düzeyde eğitimi kapsayan programlardır. Program içerikleri giriş mahiyetinde olup ilgili alanın temel kavramları, temel yaklaşımları, sorunları ve tartışmaları hakkında öğretmenlerimizin bilgilendirilmesi amaçlamaktadır.

Mezun olacak öğrenciler için okulda son gün yapılabilecekleri listeledik. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının 28 Haziran 2024 tarihinde MEB’in resmi internet sitesinden açıklanacağını duyurdu. Bilginin hızla yenilenerek tüketildiği “Bilgi Çağı” ve “Dijital Çağ” diye adlandırılan 21. Yüzyılda; birey ve toplumun geleceği, bilgiye ulaşarak kullanabilme ve bu bilgi ile üretebilme becerilerine sıkı sıkıya bağlıdır. Bu durumun bir neticesi olarak yenilenmek ve gelişmek, çağın gereklerine göre değişime uyum sağlamak geleceğin rotasını çizecek eğitim mimarları öğretmenler için kritik bir önem taşımaktadır.

1339 posts

About author
YourDOST is an Online Emotional Wellness Coach. Through YourDOST anyone can Sign Up and anonymously seek advice and guidance from Counsellors, Psychologists, Special Friends, Mentors and other experienced individuals.
Articles
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *